Επικοινωνία

1ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία διοργάνωσε το «1ο Κύπελλο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού» για τις κατηγορίες Optimist και Laser 4,7 σε μια προσπάθεια να ενημερωθούν οι αθλητές για το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και να ευαισθητοποιηθούν για το πώς μπορούν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Για το λόγο αυτό το δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα (entry fee) δόθηκε για τον έρανο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών συμμετείχε στον αγώνα με την αθλήτρια Κωνσταντίνα Δανιά, η οποία κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία Optimist 11χρονων και την 20η θέση στη Γενική Κατάταξη σε σύνολο 61 αθλητριών.


ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ-ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών διοργάνωσε στις 29 Νοεμβρίου τον ιστιοπλοϊκό αγώνα σκαφών Ανοιχτής Θάλασσας με την επωνυμία «ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ-ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ» στη μνήμη του μέλους του και επιφανούς πατρινού πρωταθλητή Σπύρου Τσικλητήρα.

Η ιδιαιτερότητα αυτού του αγώνα είναι ότι οι κυβερνήτες αγωνίζονται μόνοι τους χωρίς πλήρωμα. Η διαδρομή ήταν Πάτρα-Κρυονέρι-Πάτρα 16ν.μ.

Στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή τα σκάφη ΑΓ. ΡΑΦΑΗΛ με το Ν. Κακαβούλα, EX ANIMO με τον Σπ. Αντωνιάδη, IRIDINI με το Γ. Νικολάτο, ΙΡΙΣ με το Δ. Τσελίκα, CHER με το Δ. Δραμισιώτη, NAGISSA με το Φ. Κορμπέτ, ΝΗΠΕΝΘΕΣ με το Δ. Γεωργίου, ΟΝΑΡ με το Γ. Αντύπα, ΣΩΚΡΑΤΗΣ Π. με τον Α. Μπαρμπέτα και ΧΡΙΣΤΙΝΑ με το Θ. Φωτόπουλο.

Τα έσοδα από τις συμμετοχές του αγώνα θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ».

Ο αγώνας δεν ήταν ενταγμένος στο ετήσιο πρόγραμμα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Τα αποτελέσματα του αγώνα έχουν ως εξής:

1η ΝΙΚΗ σκάφος IRIDINΙ με κυβερνήτη το Γαβριήλ Νικολάτο

2η ΝΙΚΗ σκάφος CHER με κυβερνήτη το Δημήτρη Δραμισιώτη

3η ΝΙΚΗ σκάφος EX ANIMO με κυβερνήτη το Σπύρο Αντωνιάδη


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Στο πλαίσιο των μαθημάτων της 65ης Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα "Διεθνής Κανονισμός Αποφυγής Συγκρούσεων στη Θάλασσα" με ομιλητή τον αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος κ. Μ. Κωστάκη, την Πέμπτη 26/11/09, ώρα 21:00, στην Αίθουσα Διδασκαλίας του Ομίλου.


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ

Στο πλαίσιο των μαθημάτων της 65ης Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο Μετεωρολογίας από τον μετεωρολόγο της Πολεμικής Αεροπορίας κ. Κολοκυθά, την Πέμπτη 19/11/09, ώρα 21:00, στην Αίθουσα Διδασκαλίας του Ομίλου.


ΑΓΩΝΕΣ OPTIMIST

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΥΒΟΪΚΟΥ 2009  - ΚΥΠΕΛΛΟ ΘΡΥΛΟΣ

Το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, η αγωνιστική ομάδα Optimist του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών συμμετείχε με 4 αθλητές στον αγώνα ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΥΒΟΪΚΟΥ 2009, που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Λούτσας στη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδος.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχές από πολλούς Ομίλους.

Η αθλήτριά μας, Κωνσταντίνα Δανιά κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία Optimist 11χρονων φέρνοντας για μια ακόμα φορά το χρυσό κύπελλο στον Όμιλό μας αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά, ο Βασίλης Καρπούζας, ο Γρηγόρης Μαργαρίτης και ο Διονύσης Τσακαρισάνος κατέκτησαν μια καλή θέση στη Γενική Κατάταξη.

Η Κωνσταντίνα Δανιά, το προηγούμενο σαββατοκύριακο, είχε λάβει μέρος στον αγώνα ΚΥΠΕΛΛΟ ΘΡΥΛΟΣ, που διοργάνωσε ο ΟΣΦΠ στην περιοχή του Φαληρικού όρμου, κερδίζοντας την 17η θέση σε σύνολο 55 αθλητριών στην κατηγορία Optimist Κοριτσιών.

Οι συνεχείς αποστολές των αθλητών μας σε αγώνες τούς προσφέρουν πολύτιμη εμπειρία, αφού έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τα σκάφη τους σε διαφορετικές συνθήκες κάθε φορά και να αναπτύξουν τις ιστιοπλοϊκές τους ικανότητες.

Οι προπονήσεις των αθλητών Optimist και Laser του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή το πρωί, μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα σε όσους θελήσουν να τις παρακολουθήσουν.


ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν οι αθλητές της ομάδας Optimist του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών που συμμετείχαν σε Διασυλλογικούς Αγώνες στην Καλαμάτα και στο Γύθειο.

Συγκεκριμένα, στους 21ους  Διασυλλογικούς Αγώνες που διοργάνωσε ο ΝΑΣΚ «ΑΙΟΛΟΣ» από 4 έως 6  Σεπτεμβρίου 2009 στην Καλαμάτα, στην κατηγορία Optimist Κοριτσιών η Κωνσταντίνα Δανιά κατάκτησε τη 2η θέση και την 4η θέση στην κατηγορία Optimist 11χρονων, η Ολυμπία-Ραφαέλλα Ξένου την 5η θέση και η Δέσποινα Βλάχου την 11η θέση και την 22η θέση στην κατηγορία Optimist 11χρονων. Στην κατηγορία Optimist Αγοριών ο Βασίλης Καρπούζας κατέκτησε την 8η θέση και την 6η θέση στην κατηγορία Optimist 11χρονων, ο Φώτης Αλεξόπουλος την 18η θέση και την 12η θέση στην κατηγορία Optimist 11χρονων και ο Διονύσης Τσακαρισάνος την 21η θέση και την 17η θέση στην κατηγορία Optimist 11χρονων.

Στους 8ους Διασυλλογικούς Αγώνες που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Λακωνίας στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου στο Γύθειο, η Κωνσταντίνα Δανιά κατάκτησε την 1η θέση στην κατηγορία Optimist Κοριτσιών και την 1η θέση στην κατηγορία Optimist 11χρονων, ο Βασίλης Καρπούζας τη 2η θέση στην κατηγορία Optimist 11χρονων και ο Διονύσης Τσακαρισάνος τη 10η θέση στην κατηγορία Optimist 11χρονων.

Οι συνεχείς επιτυχίες των αθλητών στους αγώνες της περιφέρειας καθώς και η εντατική προπόνηση έχουν θέσει γερές βάσεις για μια δυναμική παρουσία στους Πανελλήνιους αγώνες Optimist του 2010.


ΑΓΩΝΑΣ ΑΙΓΙΟΥ

Θα έλεγε κανείς ότι ο αγώνας ήταν κατά παραγγελία για να δοκιμαστούν όλες οι ικανότητες των κυβερνητών, των πληρωμάτων και των σκαφών στην ιστιοπλοΐα Ανοιχτής Θαλάσσης.

Μιας θάλασσας που στην εκκίνηση από το Ρίο ήταν σχετικά ήρεμη αλλά επεφύλασσε πολλές εκπλήξεις μέχρι το Αίγιο. Φρεσκάριζε και έπεφτε όποτε ήθελε και όπου ήθελε δοκιμάζοντας έτσι την εγρήγορση και τις ικανότητες στην τακτική αγώνα αλλά και του χειρισμού των πανιών όλων των πληρωμάτων.

Ο τερματισμός στο Αίγιο ήταν χωρίς απρόοπτα και η φιλοξενία από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Αιγίου όπως πάντα πολύ καλή.

Το επόμενο πρωί, γι’ αυτούς που δεν είχαν υποκύψει στους νυχτερινούς πειρασμούς της παραλίας εξίσου άνετη εκκίνηση με τον αέρα πρύμα και για όσους ήθελαν να κάνουν γρήγορη πλεύση τα μπαλόνια σε πλήρη δράση.

Καθοδόν, όμως, ο Κορινθιακός το άλλαξε το παιχνίδι. Έφερε τον αέρα από εντελώς αντίθετη κατεύθυνση με ανεβοκατεβάσματα στην έντασή του που δεν ξεπέρασαν τα 3 με 4 μποφόρ και τα ρεύματα να απαιτούν μεγάλη προσοχή, αν ήθελε κανείς να τα εκμεταλλευτεί όπως έπρεπε.

Αποτέλεσμα 4 ώρες και 10 λεπτά μετά την εκκίνηση από το Αίγιο τερμάτισε το σκάφος ΑΛΚΗΣΤΙΣ και στις 17:13 το σκάφος EX ANIMO.

Τώρα, βέβαια, σύμφωνα με το σύστημα διορθώσεως χρόνου τον αγώνα τον πήρε ο ΧΥΜΟΥΛΗΣ και το κύπελλο γυαλίζεται για να παραδοθεί στον καπεταν Γιώργη Χύμα, που μαζί με όλους τους άλλους συμμετείχε στον αγώνα δρόμου για την καθιερωμένη μακαρονάδα μετά τον τερματισμό.

Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα είχαν ως εξής:

1η νίκη σκάφος ΧΥΜΟΥΛΗΣ του Ι.Ο.ΠΑΤΡΩΝ με κυβερνήτη τον Γιώργο Χύμα και πλήρωμα τους Ιωάννη Παπαδημητρόπουλο και Μιλτιάδη Γιαννούλη.

2η νίκη σκάφος ΝΗΠΕΝΘΕΣ του Ι.Ο.ΠΑΤΡΩΝ με κυβερνήτη τον Δημήτρη Γεωργίου και πλήρωμα τους Γιώργο Νικολόπουλο, Ανδρέα Μπαϊλό και Ευγενία Παππά.

3η νίκη σκάφος ΦΡΥΝΗ του Ι.Ν.Ο.ΑΙΓΙΟΥ με κυβερνήτη τον Μανόλη Ζαμπετάκη  και πλήρωμα τους Βασίλη Κολοκυθά, Στέφανο Σπηλιωτόπουλο, Θανάση Δημόπουλο και Κώστα Κολοκυθά.


Αγώνας ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ

Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αρακύνθου ο Ι. Ο. Πατρών και Α.Ι.Ο.Ρίου «ΙΑΣΩΝ» διοργάνωσαν το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουλίου 2009 αγώνες Optimist στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο. Τριχωνίδας.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς η λίμνη Τριχωνίδα αποδείχτηκε ένας πολύς καλός στίβος που σε συνδυασμό με τις άριστες καιρικές συνθήκες επέτρεψε τη διεξαγωγή 5 ιστιοδρομιών.

Σημαντικό ρόλο στη διοργάνωση είχε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αρακύνθου, κ. Παν. Λούπας ενώ αξίζει να σημειωθεί η εξαιρετική φιλοξενία που πρόσφερε ο Δήμος στους αθλητές και τους συνοδούς τους.

Στον αγώνα συμμετείχαν 16 αθλητές από τον Ι.Ο.Πατρών, Α.Ι.Ο.Ρίου «ΙΑΣΩΝ» και Ν.Ο.Λευκάδας και τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Κατηγορία OPTIMIST Κοριτσιών

1η νίκη ΕΙΡΗΝΗ ΔΕΝΑΖΗ του Α.Ι.Ο.Ρίου «ΙΑΣΩΝ»

2η νίκη ΟΛΥΜΠΙΑ ΞΕΝΟΥ του Ι.Ο.Πατρών

3η νίκη ΕΛΛΗ ΛΙΟΠΥΡΗ του Ν.Ο.Λευκάδας

Κατηγορία OPTIMIST Αγοριών

1η νίκη ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ του Α.Ι.Ο.Ρίου «ΙΑΣΩΝ»

2η νίκη ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ του Ι.Ο.Πατρών

3η νίκη ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΝΑΖΗΣ Α.Ι.Ο.Ρίου «ΙΑΣΩΝ»

Κατηγορία OPTIMIST Junior

1η νίκη ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ του Α.Ι.Ο.Ρίου «ΙΑΣΩΝ»

2η νίκη ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ του Ι.Ο.Πατρών

3η νίκη ΝΙΚΗΤΑΣ TOUBOI του Ν.Ο.Λευκάδας


Αγώνας ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΠΑΝΟΣ

Την Κυριακή 12 Ιουλίου, στις 11:00πμ δόθηκε η εκκίνηση για τον ιστιοπλοϊκό αγώνα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΠΑΝΟΣ». Ο αγώνας φέρει το όνομα του μεγάλου Πατρινού κολυμβητή που εθεωρείτο ο καλύτερος Έλληνας κολυμβητής της εποχής και υπήρξε Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 1896.

Πρόκειται για αγώνα απόστασης 25νμ με διαδρομή ΠΑΤΡΑ – ΛΑΚΚΟΠΕΤΡΑ – ΠΑΤΡΑ και αποτελεί τον τελευταίο αγώνα της καλοκαιρινής σεζόν πριν το Ράλι Ιονίου. Οι άνεμοι που κυριάρχησαν ήταν Δ με εναλλαγές ΝΔ, έντασης 5-6 μποφόρ. Κύριο χαρακτηριστικό ήταν η ένταση των ανέμων και ο μεγάλος κυματισμός. Ο αγώνας διήρκησε περίπου 5-6 ώρες με το πρώτο σκέλος έως το καβατζάρισμα στη Λακκόπετρα τα σκάφη να πλέουν κατάορτσα και στην επιστροφή με πλεύση κατάπρυμα και τσαταλωμένοι, ενώ οι πιο τολμηροί που σήκωσαν μπαλόνι πέρασαν πρώτοι τη γραμμή τερματισμού.

Κυβερνήτες και πληρώματα απόλαυσαν ένα δυνατό αγώνα, τεστάροντας ταυτόχρονα τα σκάφη τους για την επικείμενη διοργάνωση του Ράλι Ιονίου.

Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα είχαν ως εξής:

Κατηγορία ORC International

1η νίκη σκάφος ΜΙΧΑΛΗΣ με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο και πλήρωμα τους Δημοσθένη Παπαμήτρου, Στέλλα Μαρούση, Γιάννη Αντωνόπουλο, Τάκη Βλάχο και Νίκο Γιαννακόπουλο.

2η νίκη σκάφος IRIDINI με κυβερνήτη το Γαβριήλ Νικολάτο και πλήρωμα τους Θέμη Κολυβά, Παναγιώτη Χασαπόπουλο, Ιωάννη Δασκαλόπουλο και Γιάννη Παπαδημητρόπουλο.

3η νίκη σκάφος ΦΟΙΒΗ με κυβερνήτη τον Χάρη Κανδρή και πλήρωμα τους Άντζελα Ασημακοπούλου, Κωνσταντίνο Σπηλιωτόπουλο, Γιώργο Σχίζα, Ιάσονα Κανδρή και Λίνα Σπυράκη.

Κατηγορία ORC Club

1η νίκη σκάφος ΑΛΚΗΣΤΙΣ με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Παπαθανασίου και πλήρωμα τους Απόστολο Παπαδόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Γεράσιμο Αποστολόπουλο, Μαρία Αποστολοπούλου, Ευάγγελο Πτωχό, Ευστάθιο Πατσιά, Χρήστο Καμίση και Ευάγγελο Καρβούνη.

2η νίκη σκάφος ΙΡΙΣ με κυβερνήτη τον Δημήτρη Τσελίκα και πλήρωμα τους Παντελή Φαϊλάδη, Στέφανο Γράψα, Δημήτριο Σαμαρά, Κωνσταντίνα Σαμαρά, και Νάντια Τσελίκα.

3η νίκη σκάφος ΝΗΠΕΝΘΕΣ με κυβερνήτη τον Δημήτρη Γεωργίου και πλήρωμα τους Γιώργο Νικολόπουλο, Αναστασία Δημητρίου και Ανδρέα Μπαϊλό.


Αγώνας ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Με την ενεργό συμμετοχή του Δικτύου Θεραπευτικών Υπηρεσιών ΓΕΦΥΡΑ του ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα και του συλλόγου ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ της Θεραπευτικής Κοινότητας ΓΕΦΥΡΑ δόθηκε την Κυριακή 28 Ιουνίου στις 11 το πρωί η εκκίνηση του αγώνα με το συμβολικό όνομα «ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ», μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών. Γονείς και υπεύθυνοι του προγράμματος, όπως οι κυρίες Ζωή Σίνου και Δήμητρα Καραΐνδρου συμμετείχαν στην εκκίνηση του αγώνα, με πορείες που κάλυψαν δύο τρίγωνα συνολικής απόστασης 20ναυτικών μιλίων.Οι μεταβολές των καιρικών συνθηκών έδωσαν την ευκαιρία στα πληρώματα και στους κυβερνήτες των 17 σκαφών που έλαβαν μέρος στον αγώνα να δοκιμάσουν όλες τους τις ιστιοπλοϊκές ικανότητες και την αντοχή τους στους μεζέδες, στο γλεντάκι που όπως είναι το απαράβατο έθιμο της θάλασσας έγινε μετά τον τερματισμό του αγώνα.

Τις διαδρομές παρακολουθούσαν από την ακτή και πολλές πατρινές και πατρινοί που απόλαυσαν μαζί με τους αγωνιζόμενους τον αγώνα, τα έσοδα του οποίου δόθηκαν στο σύλλογο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ της Θεραπευτικής Κοινότητας ΓΕΦΥΡΑ.

 Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα είχαν ως εξής:

Κατηγορία ORC International

1η νίκη σκάφος ΑΡΓΩ με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Λιναρδάτο και πλήρωμα το Φοίβο-Ευάγγελο Γιούργα.

2η νίκη σκάφος IRIDINI με κυβερνήτη το Γαβριήλ Νικολάτο και πλήρωμα τους Χασαπόπουλο Παναγιώτη, Ειρήνη Νικολάτου, Νικόλαο Φαράντο και Αλέξη Κανελλόπουλο.

3η νίκη σκάφος ΦΟΙΒΗ με κυβερνήτη τον Χάρη Κανδρή και πλήρωμα τους Κωνσταντίνο Σπηλιωτόπουλο, Μελέτη Θεοδωρακάκο, Δημήτρη Αποστολάκο και Γιώργο Σχίζα.

Κατηγορία ORC Club

1η νίκη σκάφος ΝΗΠΕΝΘΕΣ με κυβερνήτη τον Γιώργο Νικολόπουλο και πλήρωμα τους Δημήτρη Γεωργίου, Αναστασία Δημητρίου και Ευγενία Παππά.

2η νίκη σκάφος ΙΡΙΣ με κυβερνήτη τον Δημήτρη Τσελίκα και πλήρωμα τους Δάκη Ιωαννίδη, Δημήτριο Σαμαρά, Κωνσταντίνα Σαμαρά, Γρηγόρη Δόση, Μαρία Αθανασοπούλου και Δημήτρη Κόνδη.

3η νίκη σκάφος ΑΛΚΗΣΤΙΣ με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Παπαθανασίου και πλήρωμα τους Απόστολο Παπαδόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Δημήτρη Μπάρκουλα, Αλέξανδρο Χορταρέα, Φώτη Φλογερά, Αναστασία Παγουλάτου και Ιωάννα Παναγιωτακοπούλου.


Αγώνας ΣΑΒΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Καταμεσήμερο Σαββάτου και ο Κορινθιακός ξεπροβοδίζει τα 20 σκάφη του αγώνα «ΣΑΒΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» για τα 15νμ διαδρομής μέχρι τα Τριζόνια. Νοτιοδυτικό αεράκι και τα περισσότερα σκάφη βιράρουν μπαλόνι. Όμως, ο Κορινθιακός θέλει να δοκιμάσει όλες τις ναυταθλητικές ικανότητες των ιστιοπλόων μας και μετά το Δρέπανο τα χάδια στα πανιά γίνονται πιο «δυνατά» και η κατεύθυνση του ανέμου αλλάζει προς τη δύση με αποτέλεσμα από χαλαρά δευτερόπρυμα να τερματίσουν όλοι όρτσα. Μέχρι εκεί όλα καλά και ωραία.

Και αφού δέσανε στο λιμάνι, τακτοποιηθήκανε και άρχισαν να ετοιμάζονται για τη φιέστα της γιορτής της Τράτας στην Ερατεινή για έκτακτο φιλοδώρημα τους ρίχνει και μια καταιγίδα με χαλάζι για να ξυπνήσουν τα αίματα.

Την Κυριακή το πρωί, η επιστροφή με πολύ πιο δυνατό αέρα και 2-3 πανιά σερπαντίνες, ο τερματισμός με σοβαρές απαιτήσεις τακτικής ολοκληρώθηκε, ευτυχώς, για όλους με επιτυχία.

Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα είχαν ως εξής:

Κατηγορία ORC International

1η νίκη σκάφος ΩΚΥΡΡΟΗ με κυβερνήτη τον Γεώργιο Θεοδώρου και πλήρωμα τους Λουκά Μάνδαλο, Βασίλειο Παπαδούλα, Ευάγγελο Κανάριο και Δημήτριο Καρατάσιο

2η νίκη σκάφος ΣΩΚΡΑΤΗΣ Π. με κυβερνήτη τον Αντώνιο Μπαρμπέτα και πλήρωμα τους Κυριάκο Τσερώνη, Αθανάσιο Κλοκίτη, Αθανάσιο Σπηλιόπουλο, Χαράλαμπο Γιαννακόπουλο, Χαράλαμπο Λάβδα και Νικόλαο Ατταλειάδη

3η νίκη σκάφος ΑΡΓΩ με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Λιναρδάτο και πλήρωμα τον Φοίβο-Ευάγγελο Γιούργα.

Κατηγορία ORC Club

1η νίκη σκάφος ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ με κυβερνήτη τον Δάκη Ιωαννίδη και πλήρωμα τους Δημήτρη Τσελίκα, Μαρία Αθανασοπούλου και Δημήτρη Κόνδη.

2η νίκη σκάφος ΑΛΚΗΣΤΙΣ με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Παπαθανασίου και πλήρωμα τους Απόστολο Παπαδόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Δημήτρη Μπάρκουλα, Αλέξανδρο Χορταρέα και Ιωάννα Παναγιωτακοπούλου.

3η νίκη σκάφος ΝΗΠΕΝΘΕΣ με κυβερνήτη τον Δημήτρη Γεωργίου και πλήρωμα τους Γιώργο Νικολόπουλο και Ανδρέα Μπαϊλό.

Ο επόμενος αγώνας «ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ», θα διεξαχθεί την Κυριακή 28-06-09, με διαδρομή ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΗΡΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΑΪΚΟ, 20 ν.μ. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:00 το πρωί, μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις συμμετοχές των σκαφών στον αγώνα θα κατατεθούν στη Θεραπευτική Κοινότητα ΓΕΦΥΡΑ.

Παράλληλα την Παρασκευή 26-06-09,  σκάφη του Ι.Ο.Πατρών θα συνοδεύσουν τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας ΓΕΦΥΡΑ του ΟΚΑΝΑ στον κολυμβητικό διάπλου της θαλάσσιας περιοχής Αντίρριο-Ρίο, συμμετέχοντας στην 11η ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ,  που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, στέλνοντας το μήνυμα ότι υπάρχει λύση στο πρόβλημα της εξάρτησης.


Αγώνας ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Το Σάββατο 23 Μαΐου, στις 11:00πμ, δόθηκε η εκκίνηση για έναν ιστορικής σημασίας αγώνα μιας και γίνεται εις μνήμην αλλά και φέρει και το όνομα του ιδρυτή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, Σωτήρη Μιχαλόπουλου.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερης απόστασης τοπικό αγώνα, που διοργανώνεται (60νμ), με άνεμους πολλών εναλλαγών κατεύθυνσης και έντασης. Οι κυβερνήτες και τα πληρώματα καλούνται να αντιμετωπίσουν με υπομονή και επιμονή διάφορες συνθήκες είτε την ημέρα είτε τη νύχτα και πολλές φόρες με μεγάλο εχθρό την άπνοια. Την άπνοια, η οποία, εάν συνδυαστεί, όπως φέτος, με υποθαλάσσια ρεύματα, μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στην κατάταξη τερματισμού.

Ο αγώνας διήρκησε δύο ημέρες, αφού όλα τα σκάφη τερμάτισαν την επόμενη μέρα άλλοι λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα και άλλοι το μεσημέρι της Κυριακής. Η εκκίνηση δόθηκε με πολύ ήπιες εντάσεις άνεμου που μετά τις πρώτες ώρες δυνάμωσε ελαφρά και έδωσε στα σκάφη τη δυνατότητα να εκτελέσουν τις τακτικές τους. Αυτά μέχρι το σούρουπο και το καβατζάρισμα των πρώτων σκαφών στη σημαδούρα της νήσου Οξιάς. Στη συνέχεια η ένταση του ανέμου έπεσε έως την απόλυτη άπνοια. Τα σκάφη από τη Θολή έως και τον τερματισμό ακινητοποιήθηκαν και επήλθε ο εκνευρισμός και οι βάρδιες ύπνου στα πληρώματα των σκαφών. Έτσι, με υπομονή και επιμονή και καβαλώντας καμία ρέφλα σιγά σιγά τα σκάφη πλησίασαν προς την Πάτρα και τη γραμμή τερματισμού.

 Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα είχαν ως εξής:

Κατηγορία ORC International

1η νίκη σκάφος ΩΚΥΡΡΟΗ με κυβερνήτη τον Γεώργιο Θεοδώρου και πλήρωμα τους Παναγιώτη Τζαβάρα, Βασίλειο Παπαδούλα, Θεόδωρο Τουλιάτο, Λουκά Μάνδαλο και Ανδρέα Παπαδόπουλο.

2η νίκη σκάφος ΣΩΚΡΑΤΗΣ Π. με κυβερνήτη τον Αντώνιο Μπαρμπέτα και πλήρωμα τους Αθανάσιο Σπηλιόπουλο, Χαράλαμπο Γιαννακόπουλο, Γεράσιμο Λάβδα και Νικόλαο Ατταλειάδη

3η νίκη σκάφος ΕΥ με κυβερνήτη τον Δημήτριο Ράνιο και πλήρωμα τους Αριστείδη Σιμάκη και Χρήστο Παναγόπουλο.

Στην ίδια κατηγορία συμμετείχαν και τα σκάφη ΗΡΙΔΑΝΟΣ με κυβερνήτη τον Διονύσιο Ραυτόπουλο, ΜΙΧΑΛΗΣ με κυβερνήτη τον Δημοσθένη Παπαμήτρου, ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ με κυβερνήτη τον Ανδρέα Ανδρουτσόπουλο και IRIDINI με κυβερνήτη τον Γαβριήλ Νικολάτο.

Κατηγορία ORC Club

1η νίκη σκάφος ΙΡΙΣ με κυβερνήτη τον Δημήτριο Τσελίκα και πλήρωμα τους Δάκη Ιωαννίδη, Παντελή Φαϊλάδη, Δημήτριο Μπάρκουλα και Αλέξιο Κανελλόπουλο.

2η νίκη σκάφος ΑΓ. ΡΑΦΑΗΛ με κυβερνήτη τον Βασίλη Τουλιάτο και πλήρωμα τους Δημήτριο Τσάπαλο, Ιωάννη Κωββαίο, Κωνσταντίνο Μίαρη και Νικόλαο Κακαβούλα.

3η νίκη σκάφος EX ANIMO με κυβερνήτη τον Σπύρο Αντωνιάδη και πλήρωμα τους Παναγιώτη Γεωργικόπουλο, Σπύρο Κάκο και Ιωάννη Μεσσήνη.

Στην ίδια κατηγορία συμμετείχαν και τα σκάφη ΟΝΑΡ με κυβερνήτη τον Γεώργιο-Μάριο Αντύπα, ΝΗΠΕΝΘΕΣ με κυβερνήτη τον Δημήτριο Χρονά, ΧΑΡΑ με κυβερνήτη τον Δημήτριο Φασουλή, ΧΡΙΣΤΙΝΑ με κυβερνήτη τον Θεόδωρο Φωτόπουλο και ΑΛΚΗΣΤΙΣ με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Παπαθανασίου.


Απονομές RANKING LIST 2008

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης (ΕΑΘ), της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), διεξήχθη, τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2009, το βράδυ, η απονομή των βραβείων της Πανελλήνιας Κατάταξης (Ranking List) για το 2008 στα σκάφη ανοικτής θάλασσας.

Την τελετή τίμησαν ο υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Θ. Νάκος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ι. Πλακιωτάκης, ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ISAF), κ. Γ. Ανδρεάδης, όλο σχεδόν το συμβούλιο της Ε.Ι.Ο. και της Ε.Α.Θ.. Την επιβλητική αίθουσα ναυμαχιών του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος γέμισαν εκπρόσωποι των ομίλων, οι κυβερνήτες και τα πληρώματα των σκαφών απ’ όλη την Ελλάδα, αφού οι απονομές διεξήγοντο ανά περιοχή, σε μία τελετή που αναδείκνυε τη σημασία της συνεχούς παρουσίας των ελληνικών πανιών στις θάλασσές μας.

Από την περιοχή μας, φέτος, τιμήθηκαν στην κατηγορία ORC international τα σκάφη IRIDINI, και ΦΟΙΒΗ του Ι.Ο.Πατρών και ΦΡΥΝΗ του Ι.Ν.Ο.Αιγίου με κυβερνήτες αντίστοιχα τους Γ.Νικολάτο, Χ.Κανδρή και Ε. Ζαμπετάκη και στην κατηγορία ORC club τα σκάφη SIBA, CHER και ΑΛΚΗΣΤΙΣ του Ι.Ο.Πατρών με κυβερνήτες τους Ευθ.Μπούντα, Δ.Δραμισιώτη και Π.Παπαθανασίου, αντίστοιχα.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι. Ο.Πατρών παρόντες στις απονομές ήταν ο Πρόεδρος, κ. Δ. Γεωργίου, ο Γεν. Γραμματέας κ. Δ.Δραμισιώτης, ο οποίος και βραβεύτηκε, ο έφορος Ολυμπιακού Τριγώνου, κ. Αρ. Σιμάκης και το μέλος του Ομίλου μας και μέλος της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ε.Ι.Ο., κ. Κ. Καλογερόπουλος.


Αγώνας ΗΛΙΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στις 9 και 10 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στον υγρό στίβο του Πατραϊκού κόλπου, ο πρώτος αγώνας της αγωνιστικής περιόδου 2009 του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, ο αγώνας «Ηλίας Μιχαλόπουλος», αφιερωμένος στον αγωνιστή που με τον ηρωισμό του έσωσε από την καταστροφή το λιμάνι της Πάτρας τα ξημερώματα της 4ης Οκτωβρίου 1944.

Ο αγώνα διήρκεσε δύο ημέρες και αποτελούνταν από δύο ιστιοδρομίες τριγωνικής διαδρομής, ένας αγώνας τεχνικός, με ιδιαίτερες απαιτήσεις από τα πληρώματα των σκαφών που συμμετείχαν. Η χαμηλή ένταση του ανέμου, ιδιαίτερα στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Στερεά Ελλάδα, σε συνδυασμό με τα ισχυρά ρεύματα, ανάγκαζε τους κυβερνήτες να αλλάζουν διαρκώς τακτικές, ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αγώνα. Αλλά όπως λένε και οι παλιοί ναυτικοί «ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται και ο καλός ιστιοπλόος στη μπουνάτσα»…

Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα είχαν ως εξής:

Κατηγορία ORC International

1η νίκη σκάφος ΦΟΙΒΗ με κυβερνήτη τον Χάρη Κανδρή και πλήρωμα τους Κωνσταντίνο Σπηλιωτόπουλο, Σταυρούλα Μπουζούκη, Άντζελα Ασημακοπούλου και Νεφέλη Κανδρή.

2η νίκη σκάφος ΕΥ με κυβερνήτη τον Χρήστο Παναγόπουλο και πλήρωμα τους Αριστείδη Σιμάκη και Δημήτρη Ράνιο.

3η νίκη σκάφος ΑΡΓΩ με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Λιναρδάτο και πλήρωμα το Φοίβο-Ευάγγελο Γιούργα.

Κατηγορία ORC Club

1η νίκη σκάφος ΑΛΚΗΣΤΙΣ με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Παπαθανασίου και πλήρωμα τους Απόστολο Παπαδόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Homsy Centric, Ιωάννα Γεωργιτσοπούλου, Γαβριήλ Πουλιάση, Δημήτρη Παναγόπουλο, Βασιλική Σφήκα, Ανδρέα Διαμαντόπουλο, Γεώργιο Ανδριόπουλο, Γεώργιο Παπαγιαννάκη, Γρηγόρη Κουρκούνη, Μιλτιάδη Ζάμπο, Φώτιο Φλογερά, Αναστασία Παγουλάτου και Αντώνιο Ψυχογιό.

2η νίκη σκάφος SIBA με κυβερνήτη το Θύμιο Μπούντα και πλήρωμα τους Κωνσταντίνο Κατσαρό και Θανάση Παπακωστόπουλο.

3η νίκη σκάφος ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ με κυβερνήτη τον Δάκη Ιωαννίδη και πλήρωμα τους Μάρκο Χατζητάσκο, Βασίλη Λάππα, Δημήτρη Μπάρκουλα, Ανδρέα Καρλή και Μαρία Αθανασοπούλου.

Ο επόμενος αγώνας «ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ», προς τιμή του ιδρυτή του Ομίλου, Σωτήρη Μιχαλόπουλου θα διεξαχθεί το Σάββατο 23-5-09 με διαδρομή ΠΑΤΡΑ-ΟΞΙΑ-ΠΑΤΡΑ 60 ν.μ. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:00 το πρωί, μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.


Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ν.Δ.Ελλάδας

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν οι αγωνιστικές ομάδες Optimist και Laser του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών που συμμετείχαν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα OPTIMIST & LASER 4,7 που διοργανώθηκε στην Καλαμάτα από το ΝΑΣΚ «ΑΙΟΛΟΣ» από 20 έως 24 /03/2009.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Σιμάκης κατάκτησε την 3η θέση στην κατηγορία Laser 4,7 Αγοριών και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον αγώνα πρόκρισης της προεθνικής ομάδας της κατηγορίας του για να διεκδικήσει την είσοδό του στην Εθνική ομάδα.

Στην ίδια κατηγορία ο Κωνσταντίνος Μπατιστάτος κατάκτησε την 6η θέση.

Στην κατηγορία Optimist Κοριτσιών η Κωνσταντίνα Δανιά κατάκτησε την 4η θέση στη Γενική Κατάταξη και την 3η στην κατηγορία εντεκάχρονων, η Αντζελίν Νικολάου την 14η και η Θάλεια Συκιώτη την 20η ενώ στην κατηγορία Optimist Αγοριών ο Βασίλης Καρπούζας την 8η θέση.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 2009

Πολύ καλές επιδόσεις είχαν, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, οι αθλητές της ομάδας Optimist του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών που συμμετείχαν στον Αγώνα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 2009» που διοργάνωσε ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009 στις εγκαταστάσεις του στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα στη Γενική κατηγορία Optimist η Κωνσταντίνα Δανιά κατέκτησε την 33η θέση, ο Φαίδων Δεπούντης την 39η, η Αντζελίν Νικολάου την 51η, και ο Βασίλης Καρπούζας την 55η ανάμεσα σε 102 αθλητές.


Kύπελλο Ομίλων "Θέμη Μαγουλά"

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σειρά αγώνων που διοργάνωσε η Ελληνική κλάση Platu25 σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς το σαββατοκύριακο 7 και 8 Φεβρουαρίου. Οι νεαροί ιστιοπλόοι από 16 ομίλους της Ελλάδας όπως το Πόρτο Ράφτη, η Χαλκίδα, η Καλαμάτα, η Πάτρα, η Κέρκυρα, ο Βόλος και η Λευκάδα έδωσαν το παρόν σε αυτό τον πρωτότυπο αγώνα, επιδεικνύοντας το ομαδικό τους πνεύμα και το αγωνιστικό τους ταλέντο. Ο καιρός την πρώτη ημέρα ήταν ευνοϊκός, αν και αρκετά συννεφιασμένος, καθώς η ένταση του ανέμου έφτασε τα 15μίλια, προσφέροντας αγωνιστικό θέαμα. Οι ιδανικές συνθήκες βοήθησαν την επιτροπή αγώνων να ολοκληρώσει 3 ιστιοδρομίες. Η δεύτερη ημέρα απαιτούσε αρκετή υπομονή και γερό στομάχι καθώς κύμα χωρίς αέρα ήταν οι συνθήκες που έπρεπε τα πληρώματα των σκαφών να αντιμετωπίσουν. Με πολύ χαμηλή ένταση ανέμου και δυσανάλογο κύμα ολοκληρώθηκε η τέταρτη και τελευταία ιστιοδρομία.

Τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών εκπροσώπησαν οι αθλητές Λάμπρος Χάρης, Χρήστος Σπανόπουλος, Ελεονόρα Αναγνωστοπούλου, Παναγιώτης Σιμάκης και Κώστας Μπατιστάτος με το σκάφος JOLLY οι οποίοι κατέκτησαν την 8η θέση, πετυχαίνοντας την καλύτερη κατάταξη για τη Δυτική Ελλάδα. Πρόκειται για μια εξαιρετική επιτυχία καθώς οι αθλητές μας δεν είχαν προηγούμενη εμπειρία στη συγκεκριμένη κλάση, σε σχέση με τους υπόλοιπους Ομίλους της περιφέρειας οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους σκάφος Platu25 και ουσιαστικά το γνώρισαν στη διάρκεια του αγώνα.

Νικητής όμιλος των αγώνων μετά από τέσσερις ιστιοδρομίες αναδείχθηκε ο Ν.Ο.Τζιτζιφιών Καλλιθέας. Ακολούθησαν στη δεύτερη θέση ο Ι.Ο.Πόρτο Ράφτη και στην τρίτη θέση ο Ι.Ο.Πειραιώς.

Η προσπάθεια της κλάσης να προσελκύσει τους αθλητές των μικρών κατηγοριών σε μια ενδιάμεση κατηγορία ανοιχτής θαλάσσης στέφτηκε με επιτυχία καθώς και τα ίδια τα πληρώματα δήλωσαν ενθουσιασμένα μετά την πρώτη τους αγωνιστική επαφή με τα σκάφη Platu25.


2η Έκθεση Νέων και Ειδικών Μορφών Τουρισμού «ACTIVE TRIP»

Ο Ι.Ο.Πατρών συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στην Έκθεση Νέων και Ειδικών Μορφών Τουρισμού  «ACTIVE TRIP» που θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 8 Φεβρουαρίου 2009 στο ΠΕΑΚ «Ολυμπιονίκης Δ. Τόφαλος» (Μποζαΐτικα Πατρών).

Η έκθεση διοργανώνεται με στόχο την ανάδειξη των επιμέρους ιδιαιτεροτήτων του κάθε τουριστικού προορισμού παράλληλα με την ορθολογική αξιοποίησή του και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η επιλογή της Πάτρας δεν είναι τυχαία, έχοντας ως στόχο την προώθηση ενός τρίτου εκθεσιακού πόλου στην Ελλάδα, την κατάλληλη εποχή πριν τον εορτασμό του Πατρινού Καρναβαλιού, μιας καθαρά πολιτιστικής «εναλλακτικής» δραστηριότητας.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009, ώρα 19:00 στον Εκθεσιακό Χώρο παρουσία των τοπικών αρχών, των εκθετών, πολλών άλλων προσκεκλημένων και επισκεπτών.

Για να εγκαινιάσει την Έκθεση έχει προσκληθεί ο νέος Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος .

Kατά τη διάρκεια της Έκθεσης στον προαύλιο χώρο, θα πραγματοποιηθούν διάφορα happenings για τους Εκθέτες και Επισκέπτες, όπως μεταξύ άλλων:

Έκθεση ιστιοπλοϊκού σκάφους και ειδών ιστιοπλοΐας

Έκθεση φουσκωτού σκάφους και άλλων ειδών θαλασσίων σπορ

Έκθεση ομοιώματος και εξοπλισμού καταδύσεων

Ηχητικά και φωτιστικά εφέ (πυροτεχνήματα) κατά τη διάρκεια των εγκαινίων

Τοποθέτηση καρναβαλικών ομοιωμάτων στους εξωτερικούς χώρους

Εμφάνιση της μπάντας του Δήμου Πατρέων

Εμφάνιση καρναβαλικών γκρουπ

Προβολές dvd με θέματα εναλλακτικού τουρισμού

Διανομή δωρεάν δειγμάτων τεντούρας και άλλων τοπικών προϊόντων

Ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές από τον ALPHA FM


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ LASER RDL

Η αγωνιστική ομάδα Laser RDL του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών ξεκίνησε, χτες, για την Αθήνα όπου θα συμμετάσχει στην 1η Πανελλαδική Πρόκριση Laser RDL που διοργανώνει ο Ν. Ο. Τζιτζιφιών-Καλλιθέας σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία από 29 Ιανουαρίου έως και 1 Φεβρουαρίου 2009.

Ο αγώνας αυτός είναι πολύ σημαντικός καθώς οι αθλητές αγωνίζονται για μία θέση στο Ranking List της κατηγορίας τους.

Οι αθλητές του Ομίλου μας που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο αγώνα είναι οι Γιώργος Δεπούντης, Κωνσταντίνος Μπατιστάτος, Παναγιώτης Σιμάκης, Νίκος Χατζησταύρου και Μάριος Χορς. Την αποστολή συνοδεύουν ο προπονητής μας Νίκος Μηλιώνης και ο Έφορος Ολυμπιακού Τριγώνου Αριστείδης Σιμάκης.


ΑΠΟΝΟΜΕΣ 62ης ΣΧΟΛΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝ. ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα στο εντευκτήριο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών έγινε η απονομή των διπλωμάτων Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας στους αποφοίτους της 62ης Σχολής Ιστιοπλοΐας. Ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Δημήτρης Γεωργίου καλωσόρισε τους 56 νέους ιστιοπλόους στην οικογένεια του Ομίλου, τους προσκάλεσε να συμμετέχουν ως πλήρωμα στους αγώνες που ξεκινούν τον  Απρίλιο και τους ευχήθηκε  καλά πανιά!


ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

Με τις θερμότερες ευχές φίλων, μελών αλλά και τις δεσμεύσεις των φορέων της πόλης και του νομού, πραγματοποίησε την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο εντευκτήριο του Ι.Ο.Π. και σε κλίμα βραβεύσεων μικρών και μεγάλων αθλητών, μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε, ο Δήμαρχος Πατρέων κ.Ανδρέας Φούρας, ο Νομάρχης Αχαΐας κ.Δημήτριος Κατσικόπουλος, οι βουλευτές κ.Νικόλαος Παπαδημάτος, κα Νατάσσα Ράγιου, κ.Απόστολος Κατσιφάρας, κ.Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, κ.Νίκος Τσούκαλης, ο Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ.Μιχάλης Μπεκίρης (με εκπρόσωπό του), ο Πρόεδρος του ΟΝΑΠ κ.Γιάννης Κασίμης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ.Σπύρος Θεοδωρόπουλος, η κα Μαριάνα Σταματιάδου εκ μέρους της Μείζονος Δημοτικής Αντιπολίτευσης, ο κ.Γιάννης Δημαράς επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Τώρα για τη Πάτρα», ο Αντινομάρχης κ.Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ.Αθ. Κυριακόπουλος και κ.Παν. Τρικόγιας, ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων  κ.Ανδρέας Καράβολας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ κ.Σωτήρης Μαμμάσης, εκπρόσωπος της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου του Π.Ν., οι πολιτευτές κ.Νίκος Νικολόπουλος, κ.Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, κα Μαρία Κυριακοπούλου, ο εκπρόσωπος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Γιάννης Φρέρης και άλλοι .

Από μέρους της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας παρευρέθηκαν οι  κ.Κώστας Καλογερόπουλος μέλος του Δ.Σ. της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης (και μέλος του ομίλου μας) και ο Γιώργος Παπανδρέου Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δραστηριότητας και από τους ομίλους της περιοχής μας εκπρόσωπος του Ν.Ο. Μεσολογγίου, αντιπροσωπεία του Ι.Ο. Ρίου «Ιάσων» και οι κ.Ντακόλιας, Πρόεδρος και κ.Καραμπούλας Γεν. Γραμματέας του Πατραϊκού Ομίλου Φουσκωτών.

Θερμές ευχαριστίες στο Ζαχαροπλαστείο «Μιλτιάδης» για την προσφορά της πίτας, το «Αχαϊκό Εντελβάις» για τα γλυκίσματα και την «Απόλλων Έπαθλον» για τη χορηγία των επάθλων.

Το Δ.Σ. και τα μέλη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών εύχονται σε όλους Καλή Χρονιά, Υγεία, Καλές και Καθαρές Θάλασσες !!!