Επικοινωνία

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ «ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑΣ»

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών, το Σαββατοκύριακο, διοργάνωσε έναν διασυλλογικό αγώνα προς τιμήν του Αγ. Ανδρέα, θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο να αναδείξει το γεγονός ότι αυτή η παραθαλάσσια πόλη έχει για πολιούχο έναν άγιο θαλασσινό κατά παράδοση. Και η συγκυρία ήθελε ο Άγιος να χαρίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες (θα έλεγε κανείς… καλοκαιρινές) στους 50 περίπου αγωνιζόμενους και στους θεατές ένα όμορφο πραγματικά θέαμα μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού.

Οι ήπιες καιρικές συνθήκες έδωσαν τη δυνατότητα στους νέους αθλητές να συμμετάσχουν στο πρώτο τους αγώνα και στους εμπειρότερους να κάνουν μία καλή αρχή για την προετοιμασία τους για το Περιφερειακό τον Μάρτιο και το Πανελλήνιο τον Ιούνιο.

Η διεύθυνση του ανέμου έδωσε την ευκαιρία στην επιτροπή να στήσει το στίβο κοντά στη στεριά έτσι ώστε ο αγώνας να έχει κερκίδα, πράγμα όχι τόσο συνηθισμένο σε ιστιοπλοϊκό αγώνα.

Αγωνιστικά οι αποστολές από τον Ιάσονα Ρίου, την Ιθάκη και τον Ποσειδώνα του Αιγίου έφυγαν ικανοποιημένες, αφού μοιράστηκαν τα έπαθλα στις κατηγορίες.

Η Κων/να Δανιά εγκαινίασε με πρωτιά τον πρώτο της αγώνα στα Laser, αφού φέτος άλλαξε κατηγορία, γεμίζοντας ικανοποίηση τους ανθρώπους του Ι.Ο.Πατρών. Στη 2η θέση ο Στέφανος Κυρλιγκίτσης του Α.Ι.Ο.Ρίου και στην 3η θέση ο Σπύρος Μολφέσης του Α.Ο.Ιθάκης. Τις υπόλοιπες θέσεις μοιράστηκαν οι αθλητές του Ιάσονα Ρίου που έδωσαν μία δυνατή παρουσία στον αγώνα στα σκάφη Laser.

Ο Βασίλης Καρπούζας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών κυριάρχησε στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία των Optimist με πρωτιά στη γενική και 1η θέση στα αγόρια. Ακολούθησαν ο Ιάσονας Δενδρινός της Ιθάκης με 1η θέση στα junior και 2η θέση στη γενική και η Μαρία Ζαφειροπούλου του Ποσειδώνα Αιγίου με 1η θέση στα κορίτσια και 3η γενική.  Τη 2η θέση στα junior και 3η στα αγόρια πήρε ο Φάνης Μεντζελόπουλος του Ιάσονα Ρίου ενώ την 3η θέση στα junior πήρε ο Μιχάλης Κασσιανός της Ιθάκης. Στα κορίτσια τη 2η θέση πήρε η Χριστίνα Κουφοπαύλου του Ιάσονα Ρίου, και την 3η θέση η Βασιλική Δευταιραίου της Ιθάκης. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν 4 αθλητές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, ο Αχιλλέας Αργυρίου, ο Διονύσιος Τσακαρισάνος, ο Βασίλης Χάχαλης και ο Ιωάννης Σιώκος.   

Καλή εμφάνιση επίσης και του Λάμπρου Γεωργόπουλου και των «νεοφώτιστων» Αριστοτέλη Κουλουμπή-Καλογερόπουλου, Διονυσίας Χρυσοβιτσάνου και Σταύρου Τσαπάρα.


ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Η Ιθάκη για όλους μας αποτελεί ένα πανέμορφο μέρος, πασίγνωστο σ’ όλο τον κόσμο, το δυνατό όνομα του Ιονίου. Το Σαββατοκύριακο γνωρίσαμε και μία άλλη πλευρά της Ιθάκης, τη ζωντανή και δραστήρια Ιθάκη με κόσμο που αγαπούν το νησί τους, να διοργανώνουν έναν αισθητικά όμορφο αγώνα, τεχνικά άρτιο και το κυριότερο με τη νεολαία τους να συμμετάσχει με 17 αθλητές ηλικίας 6 έως 14 ετών σε έναν διασυλλογικό ιστιοπλοϊκό αγώνα.

Ο τοπικός όμιλος κατάφερε, παρακάμπτοντας το εμπόδιο της οικονομικής στενότητας, να μαζέψει 50 παιδιά, από 8 ομίλους της περιφέρειας μας (Πάτρα, Ρίο, Λευκάδα, Αίγιο, Κιάτο, κλπ) και από την Αθήνα (ΝΟΕ, Καλαμάκι), να προσφέρει μία υποδειγματική φιλοξενία και να διοργανώσει έναν άρτιο και όμορφο αγώνα.

Ο στίβος στήθηκε μέσα στο λιμάνι της Ιθάκης, δίπλα από το Λαζαρέτο, προσφέροντας μία επιπλέον πινελιά σ’ αυτό το υπέροχο έργο που η φύση έχει δημιουργήσει, το λιμάνι στο Βαθύ. Περίπου 50 παιδιά γέμισαν με τα πανάκια τους το κόλπο στο Βαθύ… δίνοντας μία εικόνα της Ελλάδας που μάχεται με τη νεολαία της στο δικό τους στίβο.

Επιπλέον, οι καιρικές συνθήκες (με ελαφρείς ανέμους) ευνόησαν τους νεοφώτιστους αθλητές και έτσι έδωσαν τη δυνατότητα σε αρχάρια παιδιά να συμμετάσχουν στον πρώτο τους αγώνα.

Στην αποστολή του Ι. Ο. Πατρών εκτός από τα παιδιά της αγωνιστικής ομάδος (Κων/να Δανιά, Διονύσης Τσαγκαρισιάνος, Φώτης Αλεξόπουλος, Ιωάννης Σιώκος) συμμετείχαν και οι νεοφώτιστοι (Βασίλης Χάχαλης, Αριστοτέλης Κουλουμπής-Καλογερόπουλος, Νικολίνα Καλογερή και Σταύρος Τσιαπάρας).

Ο Ι.Ο.Πατρών συγχαίρει τους ανθρώπους του Α.Ι.Ομίλου Ιθάκης η «Πρόοδος» για την όμορφη διοργάνωση και φιλοξενία.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Κωνσταντίνα Δανιά 1η στην κατηγορία Optimist Κοριτσιών και 2η στη Γενική κατηγορία Optimist.

Νικολίνα Καλογερή 2η στην κατηγορία 11χρονων Κοριτσιών και 33η στη Γενική

Διονύσης Τσακαρισάνος 4ος  στην κατηγορία Optimist Αγοριών και 9ος στη Γενική.

Ιωάννης Σιώκος 4ος  στην κατηγορία Optimist 11χρονων και 15ος στη Γενική.

Φώτης Αλεξόπουλος 9ος  στην κατηγορία Optimist Αγοριών και 16ος στη Γενική.

Βασίλης Χάχαλης 12ος  στην κατηγορία Optimist Αγοριών και 25ος στη Γενική.

Αριστοτέλης Κουλουμπής-Καλογερόπουλος 10ος στην κατηγορία 11χρονων Αγοριών και 29ος στη Γενική.

Σταύρος Τσιαπάρας 18ος στην κατηγορία 11χρονων Αγοριών και 40ος στη Γενική.


ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣ & ΠΛΕΙΑΣ

Εξαιρετικό θέαμα είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, το πρωί του Σαββάτου 28 και της Κυριακής 29 Μαΐου κατά τις εκκινήσεις των ιστιοδρομιών για τον αγώνα «ΕΛΛΗΝΙΣ ΠΛΕΙΑΣ».

Τα 24 σκάφη που συμμετείχαν ομόρφυναν την ακτογραμμή της πόλης μας, απλώνοντας τα πολύχρωμα πανιά τους, θυμίζοντας σε όλους μας πως ζούμε σε μια πόλη της οποίας το βλέμμα είναι στραμμένο στη θάλασσα.

Στο αγωνιστικό μέρος, τώρα, η πρώτη ημέρα του αγώνα κυμάνθηκε με ελαφρείς ανέμους έως άπνοια, με αποτέλεσμα πολλά σκάφη να μην προλάβουν τα όρια τερματισμού.

Τη δεύτερη ημέρα οι συνθήκες ήταν καλύτερες με τον άνεμο να πνέει από δυτικός έως νοτιοδυτικός εντάσεως 2-3 μποφόρ.

Οι τελικοί νικητές των δύο κατηγοριών είναι οι:

Κατηγορία ORC international

1ο σκάφος το Bidourik του Ι.Ο.ΠΑΤΡΩΝ με κυβερνήτη τη Χαρά Κουβέλη.

2ο σκάφος το Blue Line του Ν.Α.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ «ΑΙΟΛΟΣ» με κυβερνήτη τον Γιώργο Δρακόπουλο.

3ο σκάφος το Μιχάλης του Ι.Ο.ΠΑΤΡΩΝ με κυβερνήτη τον Δημοσθένη Παπαμήτρου.

Κατηγορία ORC club

1ο σκάφος το Άγιος Ραφαήλ του Ι.Ο.ΠΑΤΡΩΝ με κυβερνήτη τον Νίκο Κακαβούλα.

2ο σκάφος το Ίρις του Ι.Ο.ΠΑΤΡΩΝ με κυβερνήτη τον Δημήτρη Τσελίκα.

3ο σκάφος το Ti moun του Ι.Ο.ΠΑΤΡΩΝ με κυβερνήτη τον Γιώτη Καράμπελα.      

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΑΓΩΝΑ

Το γεγονός έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 1941, πριν την κάθοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα. Οι Γερμανικές δυνάμεις προετοίμασαν την εισβολή τους με ανελέητους αεροπορικούς βομβαρδισμούς όλων των πλοίων στον Ελλαδικό χώρο ενώ παράλληλα θέλησαν να εμποδίσουν την υποχώρηση των συμμαχικών στρατευμάτων στην Αίγυπτο δια θαλάσσης, που ήταν και ο μοναδικός τρόπος. Ο Πατραϊκός κόλπος βομβαρδίστηκε σφοδρά από τα Γερμανικά Junkers 87 τα γνωστά μας Stukas  αλλά και από Junkers 88. Οι βομβαρδισμοί έγιναν κατά κύματα… Στις 21 Απριλίου το πλωτό νοσοκομείο πλοίο Ελληνίς δέχεται αεροπορική επίθεση κοντά στη νήσο Οξιά, ενώ μεταφέρει 278 τραυματίες του Ελληνοιταλικού μετώπου από την Αμφιλοχία και προορισμό το Λουτράκι. Σε βοήθεια του Ελληνίς σπεύδει το υδρογραφικό πλοίο Πλειάς δημιουργώντας αντιπερισπασμό. Το Ελληνίς αποφεύγει τη βύθιση, ύστερα από εντυπωσιακούς ελιγμούς του κυβερνήτη του και καιόμενο καταφέρνει να πλεύσει εντός του λιμένα των Πατρών. Οι πυροσβέστες των Πατρών εν ώρα συναγερμού καταφέρνουν να διασώσουν τους τραυματίες πριν το πλοίο προσαράξει κοντά στον Άγιο Ανδρέα. Στη συνέχεια, βυθίζεται ύστερα από νέα επιδρομή στο λιμάνι της Πάτρας στην περιοχή που σήμερα βρίσκεται το Τελωνείο χωρίς θύματα.

Το βοηθητικό-υδρογραφικό πολεμικό «Πλειάς» συνεχίζει να δέχεται επιθέσεις και τελικά  στις 25 Απριλίου αγκυροβολημένο στο χωριό Βασιλική απέναντι από την Πάτρα, βυθίζεται με θύμα τον θερμαστή Σ. Δεληγιάννη. Ο Κυβερνήτης του Υποπλοίαρχος Β. Κρυσταλλίδης είχε τραυματιστεί θανάσιμα στην προηγούμενη αεροπορική επιδρομή της 21 Απριλίου.

Αργότερα και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 1958 το ναυάγιο θα ανελκυστεί μερικώς. Σήμερα στο βυθό και σε βάθος 4-5 μέτρων έχει απομείνει το κατωκάραβο του πλοίου…


ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ «ΑΧΑΙΟΣ»

O Διασυλλογικός αγώνας «ΑΧΑΙΟΣ» του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών επανέφερε στην Πάτρα το όμορφο θέαμα των παράκτιων ιστιοπλοϊκών αγώνων τριγώνου, το οποίο πραγματικά έδωσε χρώμα και ομόρφυνε την παραλιακή ζώνη της Τερψιθέας, το Σαββατοκύριακο.

Στον αγώνα συμμετείχαν 25 αθλητές ηλικίας 7 έως 14 ετών με σκάφη τύπου Optimist, από τους ομίλους Ι.Ο.Πατρών, Α.Ι.Ο.Ρίου Ιάσων, Ν.Ο.Κεφαλονιάς και Ν.Ο.Λευκάδας.

Δεν διεξήχθη η κατηγορία των Laser μια και αφορούσε παιδιά ηλικίας πάνω από 14 ετών, αφού φέτος ο αγώνας συνέπεσε με τις εξετάσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το γεγονός αυτό ήταν και η αιτία του σχετικά χαμηλότερου αριθμού συμμετοχών, ωστόσο, επειδή ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος και αποτελούσε μέρος της προετοιμασίας των αθλητών για το Πανελλήνιο Optimist, οι διοργανωτές προχώρησαν στη διεξαγωγή του.

Αγωνιστικά ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος και ξεχώρισαν οι μονομαχίες των Β. Καρπούζα, Κ. Δανιά και Ν. Διγενή που μοιράστηκαν και τις πρωτιές στις κατηγορίες των αγοριών, των κοριτσιών και των 11χρονων αντίστοιχα. Ο αγώνας διεξήχθη πολύ κοντά στην ακτή και έδιδε έτσι τη δυνατότητα στους θεατές να έχουν  άμεση εικόνα. Όμως, εξέθετε τους αθλητές στο δυνατό ρεύμα το οποίο κοντά στην ακτή γίνεται πιο έντονο και σε συνδυασμό με τον λίγο αέρα δυσκόλευε τους αγωνιζόμενους. 

Από τις όμορφες στιγμές, η απονομή του αναμνηστικού του μικρότερου σε ηλικία αθλητή-τριας που απέσπασε η Διονυσία Χρυσοβιτσάνου μόλις 7 ετών στην πρώτη της συμμετοχή σε αγώνες.


Αγώνας Αρχαία Καλυδόνα

Πραγματοποιήθηκε ο 2ος (στην ουσία ο 1ος) αγώνας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών.

Ο πρώτος δεν έγινε, γιατί η πρόβλεψη του καιρού ήταν 8 Bf με έντονη βροχή. Ευτυχώς, αυτό το Σαββατοκύριακο οι συνθήκες ήταν ιδανικές.

Ο αγώνας αποτελείτο από δύο ιστιοδρομίες των 18 ναυτικών μιλίων η καθεμία.

Η διαδρομή ήταν Πάτρα - σημαντήρας Φίδαρη (Εύηνου) στα 12 ν. μίλια και άλλα 6 επιστροφή και διανυκτέρευση στο γραφικό ψαροχώρι Κρυονέρι. Την επομένη, η αντίστροφη διαδρομή.

Η εκκίνηση από Πάτρα έγινε με λίγο αέρα ο οποίος σε μισή ώρα έπεσε εντελώς. Ευτυχώς, όμως, φύσηξε δυτικός άνεμος σχεδόν αμέσως, ο οποίος έφτασε 13 ml/h. Τα σκάφη ταξίδεψαν όρτσα μέχρι το Φίδαρη και γύρισαν πρύμα μέχρι το Κρυονέρι.

Την Κυριακή, ο Μαΐστρος άρχισε κανονικά και έφτασε μέχρι τα 15ml/h. Όρτσα μέχρι τον Φίδαρη και πρύμα-δευτερόπρυμα  μέχρι την Πάτρα.

Συμμετείχαν 18 σκάφη, 7 στην κατηγορία ORC i και 11 στην ORC club.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Στην κατηγορία ORC i

1ο σκάφος το Blue Line με κυβερνήτη τον Γιώργο Δρακόπουλο.

2ο σκάφος το Bidourik  με κυβερνήτη τη Χαρά Κουβέλη.

3ο σκάφος το Φοίβη με κυβερνήτη τον Χάρη Κανδρή.

Στην ORC club

1ο σκάφος το Άγιος Ραφαήλ με κυβερνήτη τον Νίκο Κακαβούλα.

2ο σκάφος το Cher με κυβερνήτη τον Δημήτρη Δραμισιώτη.

3ο σκάφος το Ti moun με κυβερνήτη τον Γιώτη Καράμπελα.      


ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΘΛΩΝ

Την Τετάρτη 27 Απριλίου, στην ανακαινισμένη αίθουσα του Εντευκτηρίου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, πραγματοποιήθηκαν οι απονομές για τους αγώνες Ανοικτής Θάλασσας της αγωνιστικής περιόδου 2010, μεταξύ κυβερνητών, πληρωμάτων και φίλων της ιστιοπλοΐας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Ναυτικός Διοικητής Ιονίου, αρχιπλοίαρχος Καθρέπτας, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών, κ. Τζάντζαλος, ο πρόεδρος του Ο.Λ.ΠΑ. κ. Ζεππάτος και ο Δ/νων Σύμβουλος Ο.Λ.ΠΑ, κ. Πλατυκώστας.


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Την Παρασκευή 29/4 και το Σάββατο 30/4 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διδασκαλίας του Ομίλου σεμινάριο/ομιλία για τις καταμετρήσεις, την κατανόηση του πιστοποιητικού ORC και τις επιθεωρήσεις των σκαφών κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Ομιλητής θα είναι ο αρχικαταμετρητής της ΕΑΘ, Γιάννης Καλατζής.

Στο σεμινάριο είναι προσκεκλημένοι ιδιοκτήτες σκαφών, επιτροπές αγώνων και κάθε ενδιαφερόμενος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 29/4

17:00-19:00  Σεμινάριο/Ομιλία για επιθεωρήσεις.

Σάββατο 30/4

9:00-11:00   Μίνι σεμινάριο καταμέτρησης (θεωρία) για πανιά και εξαρτία ORC Club

11:00-13:00  Γενική ομιλία για πιστοποιητικά και ισοζυγισμό ORC

13:00-16:00  Μίνι σεμινάριο καταμέτρησης (πρακτική σε πανιά και σκάφη).


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Τη Δευτέρα 18 Απριλίου, οι μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου "Το Ροζ Μπαλόνι" μαζί με τη δασκάλα τους κα Αντωνιάδη επισκέφτηκαν τις Εγκαταστάσεις του Ομίλου.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις προπονήσεις των αθλητών του Ομίλου, να δουν και να εξερευνήσουν από κοντά τα σκάφη optimist.

Το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός που έδειξαν φανερώνει ότι σίγουρα ανάμεσα τους βρίσκονται αυριανοί, πολύ μεγάλοι ιστιοπλόοι.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ OPTIMIST

Αν και στους ξενόγλωσσους ναυτικούς χάρτες η Λευκάδα εμφανίζεται ως «the windy Lefkada», το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Optimist και ο αγώνας Κυπέλλου Laser της Περιφέρειας κινδύνεψαν από την απουσία του ανέμου!

Παρά την εξαίρετη δουλειά του τοπικού ομίλου τόσο σε οργανωτικό επίπεδο όσο και σε φιλοξενία, από τις 3 προγραμματισμένες ημέρες, αγώνες διεξήχθησαν μόνο τη μία και αυτή με ασθενείς  ανέμους. Αυτό σήμαινε λίγες ιστιοδρομίες (3 αντί για 6 ή 9 που συνήθως διεξάγονται) με αποτέλεσμα οι αθλητές δεν είχαν το περιθώριο να πετάξουν τη χειρότερη τους και να βελτιώσουν τη θέση τους. Επίσης οι συνθήκες ευνοούσαν τους ελαφριούς αθλητές σε σχέση με εκείνους με περισσότερα κιλά.

Οι συμμετοχές παρά την κρίση και παρά τις μεγάλες αποστάσεις ορισμένων ομίλων από τον τόπο διεξαγωγής ήταν πολλές με ρεκόρ συμμετεχόντων ομίλων (18) και 103 αθλητές, που αποδεικνύει τη μεγάλη σημασία του αγώνα.

Στην κατηγορία των optimist που ήταν και η πολυπληθέστερη με 85 αθλητές ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος, αφού η πρόκριση φέτος είχε μόνο 3 αγόρια και 2 κορίτσια. Στην κατηγορία αυτή, οι αθλητές του Ι.Ο.Πατρών, Βασίλης Καρπούζας και Κωνσταντίνα Δανιά τήρησαν τα προγνωστικά και μάλλον εύκολα πήραν την πρόκριση εξασφαλίζοντας την παρουσία των Πατρινών αθλητών στον Πανελλήνιο αγώνα Πρόκρισης για τα Optimist για κατάρτιση της Εθνικής Ομάδος που θα διεξαχθεί  στην Ιτέα από τις 27 έως τις 29 Απριλίου.

Από την Πατρινή αποστολή διακρίθηκαν και οι Αλεξόπουλος Φώτης (22ος) και Τσακαρισάνος Διονύσιος (24ος), ενώ οι νεοφώτιστοι Γεωργόπουλος Λάμπρος και Σιώκος Ιωάννης (ο οποίος ήταν και ο μικρότερος σε ηλικία αθλητής της διοργάνωσης μόλις 7 ετών) άφησαν υποσχέσεις.


ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΙΓΙΟΥ

Ελπιδοφόρα ξεκίνησε η αγωνιστική περίοδος για ομάδα Optimist του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών με τη συμμετοχή στο Διασυλλογικό Αγώνα που διοργάνωσε ο Ν.Ο. ΑΙΓΙΟΥ «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ» στις 5 & 6 Μαρτίου 2011.

Ο Βασίλης Καρπούζας με τρεις πρώτες νίκες σε ισάριθμες ιστιοδρομίες κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία Optimist αγοριών και την 1η θέση στη Γενική Κατηγορία Optimist, η Κωνσταντίνα Δανιά κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία Optimist Κοριτσιών και τη 2η θέση στη Γενική Κατηγορία Optimist και ο Φώτης Αλεξόπουλος τη 2η θέση στην κατηγορία Optimist αγοριών και την 3η θέση στη Γενική Κατηγορία Optimist.

Στον αγώνα συμμετείχαν με πολύ ικανοποιητικές επιδόσεις και δύο νέοι αθλητές του Ομίλου, ο Λάμπρος Γεωργόπουλος και ο Γιάννης Σιώκος.


ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ - ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ 68ης Σ.Ι.Α.Θ.

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στη φιλόξενη Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. ανάμεσα σε φίλους, μέλη, αθλητές, εκπροσώπους των Ναυτικών Ομίλων του Ρίου, της Κυλλήνης, της Ι.Π. Μεσολογγίου, της Ναυταθλητικής Ένωσης Πατρών, του Πατραϊκού Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών καθώς και εκπροσώπους της Ομάδας Διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Την τελετή τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, εκπρόσωπος της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών, κ. Τζάντζαλος, εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Καρπέτας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πρασίνου, κ. Σιγαλός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ.Γιαννακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κ.Πόπορης, ο πρόεδρος του Ο.Λ.ΠΑ Α.Ε., κ. Ζεππάτος και ο Δ/νων Σύμβουλος, κ Πλατυκώστας.

Στην εκδήλωση, επίσης, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των βουλευτών, κ. Νικολόπουλου και κ. Μπεκίρη.

Ακολούθησε η απονομή διπλωμάτων της Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας του Ομίλου.

Ο Ι.Ο.Πατρών επιθυμεί να ευχαριστήσει δημοσίως τη Διοίκηση του Ο.Λ.ΠΑ Α.Ε. για τη φιλοξενία.