Επικοινωνία

29η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου 2018 Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018

Από την Πάτρα ξεκινάει μία ακόμη εξωστρεφής διοργάνωση, η «29η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου 2018», η οποία συνδέει την πόλη της Πάτρας με την καρδιά του γιότινγκ, που εδώ και χρόνια είναι το Ιόνιο. Σκάφη και πληρώματα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετάσχουν στο κορυφαίο ναυταθλητικό - ιστιοπλοϊκό γεγονός της περιοχής μας, το οποίο για χρόνια αποτέλεσε το βασικό εργαλείο προώθησης και τουριστικής προβολής της θαλάσσιας περιοχής του Ιονίου, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα εκείνα χαρακτηριστικά τα οποία έφεραν την περιοχή μας στην κορυφή της προτίμησης του θαλάσσιου τουρισμού και του γιότινγκ.

Το βάρος της φετινής διοργάνωσης πέφτει στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών, ο οποίος στον σχεδιασμό των διαδρομών του Ράλι Ιονίου, φέτος, συμπεριέλαβε δύο περιοχές δοκιμασμένες από φυσικές καταστροφές, τη Ζάκυνθο από τις φωτιές πέρσι και το εμβληματικό Ληξούρι από τους σεισμούς.

Συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το γεγονός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι η ασφαλιστική «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ» η οποία είναι και ο αθλοθέτης της παράκτιας διαδρομής της Πάτρας, η SUPER CARGO κύριος χορηγός του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, η ΙONIAN DIAMOND MARITIME του κ. Δημήτρη Τσούμαρη και η EY SAILING Θεματικά Ιστιοπλοϊκά Ταξίδια.

14 Πατρινά πληρώματα εκ των οποίων 13 του Ι.Ο.Πατρών θα συναντηθούν στη θάλασσα με σκάφη από τον ΝΟΕ, ΠΟΙΑΘ, ΙΝΟΑ, ΝΟΠ, ΝΑΟΒ, ΑΝΟΖ, Ν.Ο.Αιγίου «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ», Ν.Ο. Λευκάδας, Ι.Ο.Ν.Ε, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται.

Η πρώτη ιστιοδρομία θα πραγματοποιηθεί στον Πατραϊκό, την Κυριακή 5 Αυγούστου και την Τρίτη τα σκάφη, με μία εντυπωσιακή εκκίνηση μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ι.Ο.Πατρών, θα φύγουν για τη Ζάκυνθο. Από τη Ζάκυνθο, την Πέμπτη 9/8, θα εκκινήσουν για το Ληξούρι και το Σάββατο 11/8 θα διεξαγάγουν, στο κόλπο του Αργοστολίου, την τελευταία ιστιοδρομία του αγώνα και θα ακολουθήσει η τελετή λήξης.

Φέτος, ειδικά, σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Κεφαλονιάς & Ιθάκης το Ράλι Ιονίου θα πλαισιωθεί και από έναν τοπικό ιστιοπλοϊκό αγώνα που θα διεξαχθεί στον κόλπο της Κεφαλονιάς, τον αγώνα «ΧΟΥΑΝ ΝΤΕ ΦΟΥΚΑ», αφιερωμένο στον μεγάλο κεφαλλονίτη θαλασσοπόρο (Ιωάννη Φωκά ή Απόστολο Βαλεριάνο, De Fuca στα ισπανικά) που εξερεύνησε τις Δυτικές ακτές της Β. Αμερικής, ανακάλυψε και έδωσε το όνομά του στο ομώνυμο πέρασμα.