Επικοινωνία

Συμμετοχή του Ι.Ο. Πατρών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser 4.7 Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

Η σημαντικότερη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση, που έχει διοργανώσει, μέχρι στιγμής, η περιοχή μας, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser 4.7, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χαρίζοντας στους αθλητές μας μία μοναδική εμπειρία συμμετοχής, στους πολίτες της πόλης μας τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα και στη χώρα μας την ευκαιρία να στείλουμε ένα μήνυμα ότι, παρά την κρίση, ελπίζουμε, αγωνιζόμαστε και ανακάμπτουμε.  

Ο αγώνας αποτελεί μία υπεραξία την οποία όλοι εμείς και πρώτοι οι ιστιοπλοϊκοί όμιλοι, η πόλη, οι φορείς και η αυτοδιοίκηση πρέπει να αποτιμήσουμε και να διαχειριστούμε για να μην αποτελέσει ένα απλά σημαντικό γεγονός, αλλά, αντίθετα, ένας στόχος η Πάτρα να γίνει ένας προσφιλής προορισμός αθλητικού τουρισμού σε πολλά αθλήματα. 

Αξίζουν συγχαρητήρια, καταρχήν, στον διοργανωτή όμιλο Α.Ι.Ο. Ρίου «ΙΑΣΩΝ», στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, στην κλάση Laser, στους φορείς που υποστήριξαν τη διοργάνωση (Δήμος Πατρέων, Περιφέρεια, Ο.Λ.ΠΑ.), στους εθελοντές και σε όλο τον κόσμο που συνέβαλε στην επιτυχή έκβαση του αγώνα.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών εκπροσωπήθηκε στον αγώνα με την αγωνιστική ομάδα Laser, η οποία αποτελείται από τους Ιωάννη Σιώκο, Λάμπρο Γεωργόπουλο, Αριστοτέλη Κουλουμπή-Καλογερόπουλο, Νίκο Γεωργόπουλο και Δημήτρη Βλάχο, και προπονητικό team τη Δήμητρα Αρβανίτη και τον Φώτη Ασημακόπουλο. Η προσπάθεια των αθλητών μας ήταν ιδιαίτερη επίπονη όλο αυτό το διάστημα, αφού, μέσα σε ένα μήνα, διαδοχικά, έλαβαν μέρος στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα στο Αίγιο, στους αγώνες πρόκρισης προεθνικής στην Αθήνα, στο ομαδικό στην Αθήνα και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που μόλις ολοκληρώθηκε.  

Η διοργάνωση αποτέλεσε ένα καλό οιωνό για την πόλη μας, διοργανώτρια των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων το 2019, και στον Όμιλό μας διοργανωτή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος J/24 το 2019, του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος J/24, στις 28, 29 και 30/4 /2018 και του Ράλι Ιονίου 2018.